Najnoviji detalji o dečaku ubici sa Vračara: Policija i lekari oko njega, samo jedna osoba iz porodice dolazi kod njega, i to do vrata

Dečak (13), koji je 3. maja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru počinio jedan od najtežih zločina u istoriji Srbije, ubivši devetoro svojih školskih drugara i čuvara, i ranivši petoro učenika i nastavnicu istorije, već dva meseca se nalazi na jednoj psihijatrijskoj klinici u Beogradu, i prema informacijama koje su do sada dostipne on nije imao prilike da se vidi ni sa majkom ni sa ocem.

Naime, dečak ubica je smešten na klinici, sam u sobu, ali pod budnim okom policije i lekara koji ga opserviraju. Njegov otac se od 3. maja nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je sina vodio u streljanu i obučavao ga da puca a nije adekvatno obezbedio oružje koje je čuvao u kući.

– I protiv majke dečaka je tužilaštvo pokrenulo istragu kako bi se utvrdilo da li je ona počinila krivično delo zanemarivanje i zlostavljanje deteta. Ona se trenutno nalazi na slobodi – rekao je izvor i dodaje da uprkos tome, majka nije otišla da vidi sina na psihijatrijskoj klinici. – Njemu rođaka donosi stvari, ali samo do vrata. Preda kesu ili torbu osoblju i ide dalje. Kod njega ne ulazi – rekao je naš izvor.

Kako saznajemo, dečak ubica je svestan situacije u kojoj se nalazi.

– On zna da ne može krivično da odgovara, jer ima manje od 14 godina. Zna i da se nalazi u bolnici. Deluje kao da mu je sve jedno što je tu, jedino što ima čuvare, policajce u sobi i ispred sobe, pa mu je to malo neobično – rekao je sagovornik upoznat sa situacijom.

Inače, dečak ubica je u jednom trenutku izrazio želju da svojim roditeljima poruči nešto.

– Jednom je rekao da bi želeo da poruči majci i ocu da novac koji su štedeli za njegovo školovanje ulože u indeksne fondove, kako ne bi propadao dok je on zatvoren – rekao je naš dobro obavešten izvor.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu zabranio je dečakovoj majci da raspolaže imovinom, a ista mera doneta je i prema njegovom ocu pre 15 dana.

– Pošto se majka danima raspitivala kod notara kako da prenese imovinu na treće lice, a otac je tražio da mu u pritvor dovedu notara kako bi to isto učinio, odlučeno je da im se privremeno zabrani da raspolažu, otuđe i opterete hipotekom svoje nepokretnosti i pokretnu imovinu. Ova mera može da traje do pravosnažnog okončanja sudskog spora – rekao je izvor.

Podsetimo, dečak ubica je kobnog jutra došao u školu, a sa sobom je poneo dva očeva pištolja i Molotovljeve koktele koje je sam napravio. Sačekao je da zvoni za početak prvog časa, a onda krenuo ka ulazu u školu, gde ga je zaustavio čuvar Dragan V. koji je primetio da je čudan. Dečak je tada izvukao pištolj i ranca i ubio čuvara, potom i tri devojčice u hodniku škole. Zatim je ušao u učionicu istorije, gde je njegovo odeljenje imalo čas i tu ubio još šestoro učenika i ranio petoro i nastavnicu. Nakon krvavog pira, otišao je u školsko dvorište, razoružao se i pozvao policiju.

Izvor: kurir.rs