Na ovom mestu se uvek ističu proizvodi sa kraćim rokom: Dobro pazite gde kupujete mlečne proizvode

Dok u toku poskupljenja osnovnih životnih namirnica svi pričaju o cenama istih, komercijalisti firmi dovijaju se da u fabrička postrojenja imaju što manji povrat proizvoda koji nisu prodati.

U jednoj prehrambenoj prodavnici čuli smo tako razgovor komercijaliste i prodavca koji tamo radi.

„Povuci te sireve kojima ističe rok za vikend napred da se brže prodaju. Ove sveže gurni pozadi“ – objašnjava komercijalista te prodavnice verovatno novom kolegi prodavcu objašnjavajući dalje zašto to tako treba:

– Ne mogu više da se bakćem sa fakturama. Ko šta radi, pišem povrat. I to ne kutija – dve, nego veće količine. Lepo povučem ove što im ističe rok napred, pa ću manje morati da vraćam. A ove sveže pozadi… – priča.

A u tom trenutku jedna baka dolazi na odeljenje. Prevrće po jogurtima, na poklopcima gleda datume. Nađe nešto što je očigledno prihvatljivo (duži rok), uzima proizvod i odlazi.

Komercijalista i prodavac se gledaju, jer je očigledno neko provalio šta se po prodavnicama radi. A oni koji imaju vremena, takve stvari i primećuju.

Provalili su caku, da kupuju koliko-toliko sveže proizvode, i tako malo kvare koncept ovima koji bi da nam uvaljuju bajate mlečne proizvode.

Izvor: intromagazin.rs