MUP se hitno oglasio povodom Milana Radoičića: Određeno mu je policijsko zadržavanje

Dana 3. 10. 2023. godine policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

Radoičić je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Ranije je Goran Petronijević, advokat Milana Radoičića preneo obraćanje svog klijenta.

„Ja Milan Radoičić, rođen u Peći na KiM, u Republici Srbiji, zbog spekulacija koje su se pojavile ovim putem, obaveštavam javnost da sam sa svojim sunarodnicima sa KiM, došao na sever Kosova u predelu sela Banjska. Došli smo da ohrabrimo srpski narod u pružanju otpora teroru Kurtijevog režima, zaštiti našeg naroda koji je teroru stalno izložen, i stvaranju uslova za ostvarenje sna o slobodi mog naroda na severu KiM. Obaveštavam sve, od Kurtija do njegovih inostranih pomagača, da sam obavio sam sve logističke pripreme, i nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažmanom, i nisam o tome obaveštavao nikoga iz Beograda“, pročitao je Petronijević.

Narednog dana Radoičić je saslušan u policiji u svojstvu građanina. Nakon njegovog saslušanja, saopšteno je i da slučaj sukoba u Banjskoj preuzima beogradsko Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Izvor: nova.rs