Modna revija u čast Jovanke Broz: U publici njena rođena sestra Nada – Prava je dama, ima dve fakultetske diplome

Jovanka Broz bila je prva dama Jugoslavije, ali i svojevrsna modna ikona. Simbolično, na dan koji je nekad bio najveći praznik, Dan republike, u okviru Beogradske nedelje mode održana je revija u njenu čast, i to na posebnom mestu – u Palati Srbije, bivšem Saveznom izvršnom veću.

Na reviji pod nazivom “Jovanka u boji” predstavljene su kreacije 25 dizajnera iz svih republika bivše Jugoslavije, inspirisane otmenošću, elegancijom i jedinstvenim stilom gospođe Broz, kojoj su svojevremeno “uzimali meru” velikani ovdašnje modne scene, poput Aleksandra Joksimovića i Mirjane Marić, ali i legendarni Pjer Karden.

Na manifestaciji se okupila sama elita: videli smo i prvu damu Srbije Tamaru Vučić, pistom su prošetale Konstrakta, Marija Bergam, Irena Mišović, Lena Bogdanović, a u prvom redu našla se i Jovankina rođena sestra Nada Budisavljević.

Nada je živela u Užičkoj 15, u vili na čuvenoj adresi, sa starijom sestrom i njenim suprugom, doživotnim predsednikom SFRJ. Diplomirala je engleski i italijanski jezik i svetsku književnost, a radila je u Titovom kabinetu kao bibliotekar.

Izvor: hellomagazin.rs