Ministarka Zorana Mihajlović odbrusila Dačiću: „Nećeš biti premijer“

Ivica Dačić neće biti premijer, poručila je članica Predsedništva Srpske napredne stranke i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, navodeći da je generalno protiv koalicije naprednjaka sa Socijalističkom partijom Srbije.

„Ne znam da li ću ja biti u Vladi, ali mi se čini da sa sigurnošću mogu reći ko neće biti premijer. Ivica Dačić neće biti premijer. Ja sam generalno protiv koalicije sa SPS, mislim da se mnogi kače na leđa SNS i predsednika Vučića i došlo je vreme da vidimo ko je za i ko hoće da zajedno radi u interesu zemlje, a ko samo govori da je za to, a radi drugačije“, izjavila je Zorana Mihajlović za TV Hepi.

Ona je naglasila da „pravo na slavlje ima samo predsednik Aleksandar Vučić, jer je napravio istorijski rezultat“.

„Dva puta pobediti u prvom krugu na direktnim izborima, i to sa većim brojem glasova drugi put je istorijski rezultat. Bila sam na lokalu, obilazila Srbiju, i mislim da bismo mi kao stranka trebalo da razgovaramo da vidimo šta se desilo. Mislim da smo mogli mnogo bolje, pre svega kada je reč o rezultatima na parlamentarnim i beogradskim izborima. I dalje smo najjača stranka u Skupštini, ali želeli smo više i trebalo bi da razgovaramo da vidimo gde smo grešili i kakvu su nam poruku poslali građani“, objasnila je Mihajlović i dodala:

„Što se tiče SPS, oni se raduju, ali nisam sigurna da su ostvarili pravu pobedu. Mislim da su stajali sa strane a oni su naši koalicioni partneri i ako država donese teške odluke koje nisu popularne, ali su važne za državu, onda treba te odluke i da poštuju“, smatra Mihajlović.

Članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović očekuje „snažnu, jaku i otvorenu Vladu“, uz ocenu da je potrebno jedinstvo jer Srbiju „očekuje težak period i drugačija politička situacija u Evropi“.

Izvor: nova.rs