Milica iz Potere je četvrta žena po znanju na planeti: Živela na minimalcu u stanu od 30 kvadrata

Milica Jokanović je jedna od omiljenih tragača u kvizu „Potera“. Ona je zvanično četvrta žena po znanju na planeti, a od juna prošle godine je postala i tehnološki višak. Po struci je diplomirana pravnica i šampionka brojnih kvizova, a prošle godine izgubila je posao u jednoj državnoj instituciji.

Rodnu Zenicu napustila je devedesetih, a sa samo tri godine je naučila da čita i piše. Ipak, za sebe kaže da je „jedna sasvim obična devojka“.

„Kada sam imala tri godine, televizor je bio uključen i zagrebačka voditeljka je čitala slova u prvoj igri kviza ‘Brojke i slova’. Sama sam počela da čitam tek poređana slova, pre nego što ih je voditeljka izgovorila, jer sam zaključila o kojim slovima se tačno radi. Otac i majka nisu mogli da veruju. Naučila sam da čitam potpuno sama. I to je bio početak svega“, rekla je Milica.

Jedini izvor prihoda koji je imala je honorarno učestovanje u „Poteri“ koji se emituje na RTS.

„Moja biblioteka sada broji nekoliko stotina naslova, ali stan mi je mali oko 30 kvadrata pa ne može više ni da stane“, priznaje Milica.

Ne ljuti se kada joj kažu da je kvizomanka, a recept za veliko znanje kaže da ne postoji. Ona jednostavno upija informacije za koje proceni da su važne, puno čita, gleda emisije koje je interesuju, posmatra svet oko sebe.

Izvor: mondo.rs