Milan Stanković nestao sa javne scene zbog pretnji i ucena bosanske mafije? – Utehu pronašao u crkvi i molitvi

Pevač Milan Stanković napustio je estradu zbog navodnih pretnji bosanske mafije. Pevač je najednom odlučio da prekine saradnju s Bubom Korelijem i Džalom Bratom, koji su mu uradili četiri pesme, 2020. godine, nakon što je odbio da ga njihov menadžerski tim uzme pod svoje.

Njihova ideja je bila da se isključivo oni bave njegovom karijerom i organizuju mu nastupe, te da od toga imaju i veći deo zarade, što je Milan odbio. Kada im je rekao da ne želi da sarađuje s njima i da hoće samostalno da vodi svoju karijeru, njima se to nije dopalo.

Jedan od dva izvora bliska pevaču s kojima je razgovarala ekipa Kurira, otkrio je da je tada počeo da dobija ozbiljne pretnje od sarajevskog kriminalnog miljea, koji je usko povezan s Bubom Korelijem i Džalom Bratom, a koji je vodio njihove karijere. Njega je ovo mnogo uplašilo i u potpunosti poremetilo. Pretnje je dobijao skoro svaki dan – od toga da se neće dobro provesti ni on ni njegova porodica, da više i ne pomišlja da dođe u Sarajevo, kao i da će mu zauvek uništiti karijeru jer ga imaju u šaci s navodnim kompromitujućim informacijama iz privatnog života, koje bi mu napravile haos.

Drugi izvor, koji je u potpunosti potvrdio priču prvog, dodao je i da je uplašeni Milan, pošto je bio upućen u to da se ovi ljudi ne šale, a poučen sličnim iskustvom Maje Berović i Senide Hajdarpašić, koje su se našle na meti istog bosanskog klana, rešio da je za njega najbolje da se povuče sa estrade i nestane iz javnog života.

Milan je iskoristio tadašnju situaciju u kojoj niko nije nastupao da se ozbiljnije posveti molitvama i čitanju duhovne literature. Počeo je i da obilazi manastire, gde je boravio i po nekoliko meseci u kontinuitetu. Tamo je osetio mir i sigurnost, a u razgovoru s duhovnicima shvatio je da je to za njega pravi životni izbor, a ne estrada. To je sve doprinelo da donese konačnu odluku da se više ne bavi pevanjem, što se ni sada, tri godine kasnije, nije promenilo.

Iz redakcije Kurira pokušali su da stupe u kontakt s Milanom, ali je njegov broj bio isključen.

Kurir je svojevremeno pisao o kriminalcima na estradi koji se u javnosti predstavljaju kao biznismeni, menadžeri i producenti. Novac stečen nezakonitim i mutnim poslovima oni godinama ulažu u karijeru nekog pevača da bi ga tako ubacili u legalne tokove.

U ovaj krug ušle su brojne poznate ličnosti, najčešće pozajmljivanjem novca. Oni su spremni da ulože na desetine hiljada evra u njihove pesme, spotove i organizaciju koncerata, da bi kasnije uzimali i više od polovine zarade muzičara. Neki od njih izašli su iz cele priče i pre nego što su ušli, tačnije nakon pokušaja Bubinog i Džalinog vrbovanja. Neke pevačice sarađivale su sa sarajevskim dvojcem kako u duetima, tako i što su uzimale pesme od njih, nakon čega su oni pokušali da ih uvuku u njihov sistem.

Izvor: kurir.rs