Milan Radoičić pušten na slobodu: Oduzet mu pasoš – Dva puta mesečno imaće jednu obavezu

Viši sud u Beogradu objavio je da je sudija za prethodni postupak odlučio da Milanu Radoičiću, bivšem funkcioneru Srpske liste, omogući da se u daljem nastavku postupka brani sa slobode.

„Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je nakon saslušanja osumnjičenog M.R. o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled opasnosti od bekstva“, saopštili su iz suda.

Prema okrivljenom Radoičiću je određena mera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen odlazak na teritoriju AP Kosovo i Metohija, te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

„Takođe, od okrivljenog M.R. privremeno je oduzeta putna isprava i to pasoš Republike Srbije, a okrivljeni je upozoren da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze“, stoji u saopštenju suda.

Protiv navedenog rešenja može se žaliti krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Više javno tužilaštvo u Beogradu juče je saopštilo da je Radoičić na saslušanju negirao izvršenje krivičnih dela. Njega tužilaštvo sumnjiči da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

Izvor: kurir.rs