Keba saopštio loše vesti o ćerki Nataši: „Plačem svaki dan, samo ja znam kako mi je“ – Podrška stiže sa svih strana

Ćerka pevača Dragana Kojića Kebe preko deset godina živi u Americi gde je pokušala da pronađe sreću, iako joj se i u Srbiji smešila blistava karijera. Ipak, Nataša Kojić Taša nije bila srećna vrstom muzike kojom se tu bavila i životom koji je ovde vodila, pa se obrela u dalekoj Kaliforniji nakon što je pretohdno završila univerzitet Berkli u Bostonu. Ipak, takav izbor nosio je sa sobom i neke posledice pa su iza Nataše vrlo teški dani.

Zbog zavrzlame koja joj je donela trajnu boravišnu vizu u Americi, Taša već godinama unazad ne sme da se vrati u Srbiju, zbog čega njen otac mnogo pati. Naime, kako bi mogla da ostane toliko dugo u SAD, Taša je zatražila status azilanta. Iako javno pokazuje da nije orijentisana prema istom polu, Nataša je, zarad dobijanja papira, iskoristila pravo na azil. Amerika nije u obavezi da odobri azil bez obzira na to da li je zahtev osnovan ili ne, osim u slučajevima kada se tražilac azila već nađe na teritoriji zemlje od koje traži azil. Po nečijem savetu, prijavila se kao gej osoba pa bi to trebalo da joj uspe, pošto u Srbiji, za razliku od SAD, nisu dozvoljeni gej brakovi, a to se u Americi tumači kao diskriminacija.

Međutim, Nataša zbog toga nema pravo da napusti Ameriku, jer kada bi to učinila ne bi smela da se tamo vrati. Bilo je teških momenata, kada je jela jednu kiflu dnevno, a roditelji su joj finansijski pomagali. Oni su je nagovarali da se vrati u Srbiju, ali Nataša za to nije htela ni da čuje. Da bi plaćala sva dugovanja koja ima, ona je iznajmljivala stan koji je izdavala trećim osobama na dan.

„Nisam bio u Americi tri godine zbog cele situacije. Zahvaljujući novoj tehnologiji i društvenim mrežama, čujemo se svaki ili svaki drugi dan. Nisam od onih roditelja da dete mora stalno da ti bude uz skut. Briga postoji, često me obuzme i nije mi lako. Samo ja znam kako mi je. Plačem za njom. Teške stvari koje osećam, pretačem u pesme. Imam dve, tri pesme koje sam posvetio njoj, ali ih još nisam snimio“, priznao je Keba.

Izvor: story.rs