Jednstavno operete zagorele šerpe: Efikasan sastojak iz vaše kuhinje

Svima se ponekad desi da nam hrana zagori i da kao rezultat dobijemo uništen sud, tvrodkorne mrlje, koje deluju da se nikada neće oprati.

Tada većina nas pribegava grubom ribanju žicom ili agresivnim hemikalijama, ali kao i uvek, rešenje se nalazi tamo gde je i problem nastao – u vašoj kuhinji.

Iako je soda bikarbona višenamensko sredstvo koje osim u ishrani, široku primenu ima i u domaćinstvu kada je reč o čišćenju, još jedna stvar, koju većina ljudi uvek ima u svojoj kući, uklanja tvrdokorne, zagorele tragove hrane na posuđu.

Reč je o prašku za pecivo. Dakle, sve što vam je potrebno jeste jedna kesica ovog sredstva koje se najčešće koristi za pripremu kolača.

U zagoreli sud sipajte tri prsta vode, dodajte prašak za pecivo i stavite da ključa. Zagoreli delovi bi trebalo sami da počnu da se odvajaju, a možete se poslužiti i starom četkicom za zube ili namenskom četkom za pranje sudova.

Ukoliko ne uspete iz prvog puta, postupak ponovite, a šerpu ili bilo koji drugi sud potom operite po uobičajenom postupku, sa malo deterdženta i mlake vode.

Izvor: telegraf.rs