Ispovest Srpkinje koja živi i radi u Australiji: „Čim neko čuje da sam iz Srbije, odmah me vređa“

Jelena Todorović poreklom je iz Srbije, a u australijskom Adelejdu radi kao košarkaški trener. Ona je otvorila dušu i ispričala kakva je situacija u Australiji nakon događaja sa Novakom Đokovićem.

„Nikada, ali baš nikada u Australiji nije bilo ovoliko teško biti Srbin“, započinje Jelena svoju priču, pa nastavlja:

„Čim neko čuje da sam Srpkinja, odmah me vređa! I nije to slučaj samo sa mnom, nego sa celom srpskom zajednicom ovde. Ponašaju se prema nama kao da smo niža vrsta. Vređaju nas, govore da se naš narod na ulicama ponaša kao bagra“, otkriva Jelena.

Pravdoljubiva po prirodi, svoj stav po pitanju Đokovića jasno iskazuje:

„Ne mogu da ćutim. Jasno i glasno branim Novaka. Na poslu su mi odmah sugerisali da pazim šta pričam, da ne napadam Australiju i da biram reči. Upozoravaju me da ovde živim i da ovde gradim karijeru“, priča Jelena pa navodi jedan događaj sa tamošnjim taksistom:

„Vozač me je pitao odakle sam, a ja sam mu rekla sam da sam iz Australije, da bih izbegla raspravu. Međutim, insistirao je da mu kažem. Rekao je da imam čudan akcenat i pitao me da nisam slučajno iz Srbije. Kada sam mu rekla da jesam, on je izneo svoj stav: „Vas Srbe treba proterati. Ničemu ovde ne služite, samo donosite nevolje“, prepričava Jelena skorašnji događaj.

Izvor: informer.rs