„I ti ćeš sutra da nam lečiš decu“: Devojka otkrila kako je položila ispit iz pedijatrije i zgrozila javnost

Devojka koja se na Tiktoku predstavlja kao Đina objavila je video koji je izazvao vrlo oštre reakcije u javnosti. Ona se tom prilikom pohvalila kako je na sreću položila ispit.

Mnogi će reći da je to česta praksa među studentima. Mnogi to rade, ali uglavnom za ispite koji sutra kada završe fakultet neće biti u njihovoj struci od velikog značaja i neće uticati na živote.

Ali ako se na Medicinskom fakultetu tako provučeš, a uz predmet je pedijatrija – to je za svaku osudu.

Međutim, dotična Đina se time ponosi i još daje savete. Navodi da je ispit težak i da se polaže godinama, a ona je eto naučila šest pitanja iz udžbenika od 600 strana i srećom položila iz drugog puta. Snimak možete pogledati OVDE.

„Evo svih pitanja koja mogu da budu na ispitu, odnosno ispitna pitanja. I izvlači se kombinacija od tri ispitna pitanja. Zato sam noć uoči ispita napisala šest pitanja, znači dve kombinacije, i jednostavno odustala od učenja jer sam radila: „Nema šanse da prođem, ljudi se godinama bave ovim predmetom, nemoguće je da prođem“, ispričala je ona pokazujući knjige i kombinacije pitanja:

„Inače, radi se o pedijatriji, pa sam odlučila da zapišem šest pitanja, to su dve kombinacije, i mislila sam da ću imati sreće. Zanimljiva situacija, oba puta sam imala sreće. U ponedeljak sam izvukla prva tri pitanja, ali profesorka me nije pustila. Danas sam uradila ostala tri pitanja i položila sam“, pohvalila se ona.

Pediatric medical doctor using a stethoscope to listen to lungs

Nakon Đinine objave usledile su oštre reakcije ljudi:

„I ti sutra treba da budeš pedijatar“, „Lepo, buduća doktorka“, „Nadam se da se sutra nećeš baviti medicinom! A naročito pedijatrijom!“, „Blago nama ko će nas lečiti“, a mnogi su kao dodatnu opasnost navodili da bi ona uskoro mogla da pregleda decu.

Izvor: kurir.rs