Goca otkrila zašto sin Tome Zdravkovića nije došao ocu na pomen: „Očajan je i razočaran“ – Ni Aco Pejović nije prisustvovao otkrivanju statue

Legendarni Toma Zdravković juče je dobio spomenik u Skadarliji. Otkrivanju statue prisustvovale su njegova supruga Gordana i ćerka iz prvog braka Žaklina, porodica i prijatelji. Dan ranije održan je pomen pevaču na Centralnom groblju.

Prošle su trideset dve godine od Tominog odlaska, ali – za njegovu udovicu sve je isto. Kao da je prošla tek jedna. Gordana Zdravković, koja je doputovala iz Kanade, otkrila je da joj je drago što neke nove generacije otkrivaju njegovu muziku.

„Kad god dođem ovde kao da se vraćam kući. Ispričam se s njim… Prvo ga pitam zašto je otišao, a onda kažem: „Čekaj me, ja ću sigurno doći“, kaže Gordana kroz suze.

O Tomi je snimljen i film, jedan od najgledanijih svih vremena na ovim prostorima, ali njegova supruga Gordana, koja se i te kako pominje u ostvarenju i zapravo je dala zeleno svetlo da se priča ispriča, nije imala baš ništa od toga. Gordana je još ranije rekla da je oštećena i prevarena, ali za to okrivljuje najpre sebe.

„Potpisala sam jedan ugovor koji nisam čitala. Bane Obradović je sve uradio u svoju korist. Ja sam njemu verovala isto koliko i sebi, nisam posumnjala u njega nijednog trenutka. Kada sam prošle godine pričala sa Bjelogrlićem, rekao mi je: „Ti jesi oštećena, ali ja tu ne mogu ništa da ti pomognem.” Moja je greška što nisam pročitala ugovor. Ne znam koja je cifra u pitanju, on je uzeo procenat od svake projekcije“, kaže Goca i dodaje:

„Pristala sam na taj film ne radi sebe, htela sam decu na neki način da obezbedim, da im nešto ostane jer ja sam već pri kraju. Ali, bila sam šokirana. Stvarno sam verovala Banetu. I ako je uzeo procenat, mogao je da ga podeli na nas četvoro“, smatra Tomina udovica.

Gordanina zasluga za nastanak filma je možda i najveća. Ipak, nijedan dinar od tog ostvarenja nije videla, kao ni njihov sin Aleksandar.

„Moj sin nije hteo da pristane da se radi film dok se ne dobije dozvola, koju sam ja dala. On je posle svega jako razočaran. Očajan… Trebalo je da i on dođe, ali je rekao: „Bolje da ne idem, da se ne sretnem sa nekim ljudima“, otkriva Gordana.

Film je prikazan pred obeležavanje trideset godina od Tomine smrti. Svi su bili na pomenu. Na pitanje da li neko od tih ljudi zna da je ona razočarana supruga Tome Zdravkovića je iskreno odgovorila:

„Pa naravno da znaju. Nikad se niko nije javio. A da će sada da dođu na groblje – ne verujem. Oni su završili to što su završili. Kad malo razmislim, Bane je to sve isplanirao. Nisam se svađala s njim, ja verujem u onog gore“, poručuje Tomina udovica.

Osim filma, snimljena je i serija, koja se već odavno najavljuje, ali je još nema na malim ekranima a po svemu sudeći neće je ni biti. Goca kaže da je prodata Televiziji Beograd. Ali…

„Uzela sam advokata i rekla da nema serije. Pošto su oni to prodali i svi su uzeli novac od televizije, rekla sam – ne može. Ne mora ni da se prikazuje uopšte. Imam pravo da zabranim“, kaže Goca.

Na pitanje da li misli da će moći da se istera pravda kratko je odgovorila:

„Ne verujem. Neće se finansijski ništa nadoknaditi, ne“.

Pred kraj je supruga Tome Zdravkovića otkrila da je izrazila želju da Aco Pejović dođe na otvaranje spomenika u Skadarliji, međutim, ni on se nije pojavio.

„Ne javljaju se uopšte…“, rekla je na kraju Gordana Zdravković.

Izvor: hellomagazin.rs