Gledate ga u Dnevniku, a niste znali da je sin legendarnog Branka Cvejića: „Ja sam roditelj deteta iz Ribnikara“ (FOTO)

Branko Cvejić, naš legendarni glumac, preminuo je prošlog jula. Čuveni Bane Bumbar ostavio je iza sebe suprugu Vesnu i dvoje dece, Žarka i Bojanu.

Njegova deca nisu krenula očevim stopama, već su izabrali potpuno drugačiju vrstu umetnosti – završili su muzikologiju.

Sin Branka Cvejića studirao je na Oksfordu, doktorirao je u Americi, a onda se, kako je slavni glumac jednom otkrio, vratio u Beograd. Profesor je i prodekan na Fakultetu za medije i komunikaciju. Katarina, njegova supruga arhitekta je po zanimanju i imaju devetogodišnju ćerku.

Žarko je nedavno gostovao u Dnevniku na Novoj S, gde je predstavljao grupu od oko trista roditelja Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“. To je bila jedinstvena prilika da ga vidimo u javnosti, a tema o kojoj je govorio je veoma aktuelna i više nego ozbiljna.

Legendarni glumac nije često govorio o svom privatnom životu. Kao javna ličnost, nastojao je da zaštiti porodicu koja mu je uvek bila najvažnija. Ipak, u nekoliko navrata otkrio je da ima divnu unuku, a Žarko je na društvenim mrežama objavljivao dirljive fotografije iz porodičnog albuma.

Branko se sa suprugom upoznao još u studentskim danima. Njihova deca su stekla vrhunsko obrazovanje. Za Žarka znamo, a Bojana?

− Ćerka je završila fakultet ovde, doktorirala je u inostranstvu i ostala tamo. Stacionirana je u Briselu, ali živi po celoj Evropi. Voli da putuje. U suštini lep život kad od toga možeš da se izdržavaš – rekao je svojevremeno Branko Cvejić.

Izvor: hellomagazin.rs