Dušan Vlahović porukom pred utakmicu bodrio naciju, pa je čitavu utakmicu presedeo na klupi – šta se dešava u Dohi?

Navijači reprezentacije Srbije su očekivali veću minutažu za Dušana Vlahovića na Svetskom prvenstvu i puno bi značio u remiju protiv Kamerunaca.

Međutim, Dušan je ceo meč presedeo na klupi za rezervne igrače. Zbog čega?

Novinare u Dohi je mučilo isto pitanje, pa su ga postavili Draganu Stojkoviću nakon razočaravajućeg remija.

– Vlahović nije na sto posto bio danas, kao što ste videli imali smo dve prinudne izmene Veljkovića i Pavlovića i to je dosta poremetilo naše ideje da možda pokušamo da ubacimo Jovića. Bilo je preopasno, s obzirom da je Kamerun imao opasne napadače. Imali smo puno šansi, nismo bili mnogo pametni i zato nismo osvojili tri boda – rekao je Stojković.

Na okupljanje reprezentacije je došao sa povredom primicača koju je zaradio na utakmici protiv Benfike u Ligi šampiona krajem oktobra.

Dva dana nakon tih pola sata na meču protiv Brazila, iz Dohe se pojavila nezvanična informacija da je Vlahović ponovo osetio bol u primicaču.

Dan uoči drugog kola, selektor Piksi je poručio da je Vlahović pre prvog susreta protiv Brazila bio na 30 posto svojih mogućnosti, ali da je situacija pred drugo kolo znatno bolja, što su potvrdili srpski novinari koji su preneli da je fudbaler radio trening sa ekipom i na njemu izgledao dobro.

I sam Vlahović se oglasio na društvenoj mreži Instagram dan uoči utakmice.

Oduševio je navijače Srbije porukom „uvek spreman“ uz tri srca u bojama reprezentacije Srbije, ali ispostavilo se da nije spreman i sada je već pitanje da li će moći da zaigra protiv Švajcarske u trećem kolu i utakmici u kojoj će „Orlovi“ tražiti plasman u narednu fazu.

Izvor: kurir.rs