Dok kukamo nad „lošim životom“, Janko sa plaže u Grčkoj podelio životnu lekciju: „Mali Afrikanac, lep kao lutka…“

Cene letovanja u Grčkoj jedna su od glavnih tema od početka letnje sezone, i deluje kao da se stanje pogoršava iz dana u dan. Međutim, kada stvari pogledamo iz drugog ugla, možda ipak nije sve tako crno.

Objava sa letovanja jednog čoveka na društvenoj mreži Fejsbuk skreće fokus sa ekonomske krize ka sreći koju ima svako od nas sa redovnim primanjima.

„Danas na plaži u Nea Iraklitsa ide mali Afrikanac od jedva deset godina, lep kao lutka i ljubazno nudi narukvice i slično. Ova košta 5e, uzmem je svojoj ćeri koja je njegov vršnjak“, započinje Janko priču sa plaže.

„Dam mu 6e da ga častim, on misli da sam pogrešio i vraća mi evro. Nije lopov nego prodavac. Kažem ne ne, okej je, on se zahvali i ode dalje. Veće one torbe od njega, vuče ih kroz pesak na plus 30 i kusur i zarađuje za život. Mi okolo po ležaljkama, uživamo, bezbrižni kao deca, a on dete sa svojim brigama. Gledam svoju ćerkicu, sina, ženu, pokušavam prvo sebi u glavi da objasnim da bih njima mogao da objasnim koliko imamo sreće. Ali ne uspevam, samo gledam tog malog kako odmiče i knedla mi u grlu“, piše Srbin i dodaje:

„Nisam ovo napisao da vam kvarim letovanje, nego ako ste pomislili danas da vam je smeštaj loš, plaža daleko, gužva na granici… učinilo vam se samo. Sve nam je okej, a i više od toga. I ako vam zatreba ovakva narukvica znate od koga i gde da tražite“, zaključuje Janko dirljivu priču o sreći i zahvalnosti.

Izvor: blic.rs