Direktor RHMZ nam otkriva da li će biti snega za novogodišnju noć

Profesor doktor Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ-a najavio je i da će snega biti oko Nove godine ali da je teško da kaže da li će ga biti i u samoj novogodišnjoj noći.

„I u narednom periodu sve do kraja decembra zadržava se karakter hladnog vremena s povremenim naoblačenjima i snežnim padavinama. Oko Nove godine, od 25. do 28. decembra imaćemo uslove za padavine u nižim predelima, a takođe 1. i 2. januara se povećava mogućnost za snežne padavine“, najavio je Nikolić.

„Mi smo prethodne godine imali malo blagu zimu, ova jeste pokazala jaču ćud ali ne očekujemo neku ekstremnu zimu. Karakteristika je hladno vreme tako da nećemo imati naglo otopljavanje snega“, rekao je Nikolić.

Pored toga, naveo je i da će se predstojeća zima uklapati u višegodišnji prosek a da će očekivane temperature biti od 0 do 4 u višim predelima i od – 2 do -4 stepena u nižim krajevima.

„I po ostalim karakteristikama po broju mraznih dana, količini padavina, ne očekujemo neko iskakanje iz višegodišnjeg proseka.Tako da katastrofični scenariji i najave za ovu zimu ne stoje“, zaključio je Nikolić.

Izvor: kurir.rs