Devojka (20) povređena u „Trajalu“ ima i povredu glave: Ministarka Grujičić obišla radnicu iz Kruševca

Ministarka zdravlja Danica Grujičić na VMA obišla povređenu dvadesetogodišnju radnicu iz Kruševca.

U stravičnoj nesreći koja se juče u jutarnjim časovima dogodila u fabrici „Trajal“ u Kruševcu, jedna osoba je poginula a četiri su povrđene, među kojima jedna teže i ona je smeštena na odeljenje intenzivne nege Vojnomedicinske akademije u Beogradu.

Nju je danas obišla ministarka zdravlja Danica Grujičić, koja je nakon posete izjavila da devojka ima povredu pluća, kontuziju koja je posledica udarnog talasa i zbog toga se trenutno nalazi u intenzivnoj nezi. Stabilnih je vitalnih parametara, ali se stanje i dalje prati.

„Ona ima i povredu glave koja je nastala prilikom pada grede i stvorila sitna kontuziona žarišta, ali je posle terapije koju je dobila značajno bolje i van je životne opasnosti“, izjavila je ministarka Grujičić i pohvalila kolege lekare Opšte bolnice Kruševac i Vojnomedicinske akademije u Beogradu koji su brzo i adekvatno reagovali kako bi pacijentkinja bila što pre zbrinuta, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ministarka Grujičić izjavila je saučešće porodici poginulog radnika, i nadu da će se tri povređena radnika koja se nalaze u Opštoj bolnici Kruševac brzo i uspešno oporaviti.

Izvor: kurir.rs