Dejanu zbog prekršaja u saobraćaju Grci skinuli tablice – Ne može nazad u Srbiju: „Ovo je bruka i sramota“

Ukoliko planirate da u Grčku putujete svojim automobilom, informacije o visini kazni za vozače i pravilima vožnje u Grčkoj mogu vam biti od koristi da ne biste doživeli sudbinu jednog para koji je navodno nepropisno parkirao, a onda je ostao i bez tablica.

U Fejsbuk grupi „Grčka info“ nedavno je osvanuo post izvesnog Dejana F. koji je opisao incident koji je doživeo na odmoru. Njegov post iz pomenute grupe prenosimo u celosti:

„Ćao. Imam veoma neprijatno iskustvo. U Polihronu nam je policija skinula tablice sa automobila i pored plaćene kazne od 40€ odbijaju da ih vrate uz obrazloženje da je to drugi deo kazne. 20 dana bez tablica. Kako nam se odmor završava za dva dana, rečeno nam je da će nam tablice poslati konzulat za BG za jedno mesec dana. Dobijam različite informacije da li mogu vozilom bez tablica da se zaputim za Beograd. Pozvao sam i konzulat u Solunu gde mi je rečeno da je jednostavno takav zakon. Ovo je sramota i bruka“, napisao je Dejan F. u Fejsbuk grupi „Grčka info“.

Ispod objave su krenuli da se ređaju komentari. Bilo je onih koji su odmah želeli da pomognu čoveku pa su ga upitali šta se dogodilo. Da bi znali zbog sebe, a i zbog drugih. „Šta ste uradili pa je tako rigorozno? Ne mogu da razumem takvo šikaniranje bez razloga?! Svi mi koji volimo Grčku i njen narod (ja lično) bih volela da znam zašto se to desilo?“, glasi jedan od prvih komentara Dejanu F.

Kada je Dejan rekao da je navodno kažnjen zbog nepropisnog parkiranja, mnogi mu nisu verovali, pa se debata proširila, a evo šta kaže grčki zakon o nepropisnom parkiranju:

Kazna za ovaj prekršaj iznosi od 40 do 80 evra. Mogu da vam oduzmu vozačku dozvolu na 10 dana i saobraćajnu na 20 dana. Krajnja mera je skidanje tablica sa vozila što se dogodilo Dejanu F. koji je podelio svoj problem sa grupom.

Izvor: mondo.rs