Dejan Dragojević progovorio o veri – klanja se u džamiji: „U Islamu sam, ovo mi je četvrti ramazan“

Pobedik rijalitija „Zadruge 5“, Dejan Dragojević je promenio veru i prešao u islam tokom braka sa Dalilom, a sada je odlučio da progovori o tome. Bivši zadrugar je sada otputovao u Meku, kako bi posetio džamiju za vreme Ramazana, te je na svom Jutjubu pričao o svemu što zna o muslimanskoj veri.

On je snimio kako je obukao gelabiju – belu odeću do poda, koju nose muškarci, koji poštuju islamske običaje.

– Došao sam u Medinu, treba da se obavi omra. Sada smo u „Poslanikovu džamiju“. Uglavnom ovde se dobija voda, sedi se. Žene i muškarci su odvojeni skroz. U islamu sam četiri godine i ovo mi je četvrti Ramazan – otkrio je Dragojević.

– Dejan je mnogo dobar dečko, uvek mi se javljao. Čak je i uzeo muslimansku veru! Ide u džamiju da se pet puta dnevno klanja i sad se zove Huso! Ne pije alk0hol, ne jede svinjetinu, posti ramazan i slavi Bajram. Priznao je Alaha za svog gospodara zbog Dalile. Odrekao se porodice i promenio veru, žrtvovao se za nju, a ona ga je prevarila – pričao je Huso i dodaje da je njegova kuma pomogla Dragojeviću da nauči sve o islamu.

– Jako je specifična energija, ne mogu to da opišem. Pod je jako čist, toliko da možeš da jedeš. Grad ima posebno lep i čudan miris. Posebno čudno se ja osećam, ali kako ja to sada da objasnim. Ja sam već 4 godine u islamu, ovo mi je četvrti Ramazan. Hvala Bogu, ovde je, jer u Srbiji nema ništa sem u Novom Pazaru, a Novi Sad je prazan što se tiče džamija. Ovde se čovek oseća mirno i sigurno, kao da ti je sav tuga, stres i sve izbačeno iz glave i tela. Ovo ne može da se prepriča, ovo mora da se doživi… – pričao je Dragojević.

Izvor: kurir.rs