„Danas je Angelini 15. rođendan, odneli smo poklon na groblje“: Otac ubijene devojčice o Kecmanovićima – Kako nisu znali…

Angelina Aćimović koja je 12 dana nakon borbe za život podlegla teškim povredama pošto je u krvavom pohodu dečaka ubice u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar 3. maja prošle godine bila teško ranjena, danas bi napunila 15 godina.

Njen otac, Anđelko Aćimović, prvi je danas ušao u Palatu pravde, noseći u rukama uramljenu Angelininu fotografiju. Pre nego što su došli u sud, porodica je, kako je rekao, obišla njenu večnu kuću.

„Danas je našoj Angelini 15. rođendan. Bili smo na groblju i odneli joj poklon – zlatnu narukvicu i plišanog medu, Medu Brundu“, rekao je Anđelko Aćimović kroz suze.

U Angelininu čast, porodica je večaras na Tašmajdanu za decu iz „Ribnikara“ organizovala klizanje i posluženje.

Angelina Aćimović išla je u razred sa dečakom ubicom koji je tog jutra naoružan sa dva očeva pištolja i 92 metka ušao na čas istorije i počeo da puca u decu. U školi je tom prilikom nastradalo devetoro dece i radnik obezbeđenja dok je njih petoro kao i nastavnica ranjeno.

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje njegovim roditeljima.

Na dan kada bi njegova ćerka napunila 15 godina, Anđelko Aćimović otkrio je da smatra da je njihova krivica u nezapamćenom zločinu koji je počinio njihov sin velika i da mu je neshvatljivo da pred sudom izjave da nisu krivi.

„Glume da plaču, otac nije plakao ni kada su mu u istrazi pokazane slike nastradale dece, već je počeo da priča kako mu je uništena porodica. A kako su vaspitavali dete? Kako nisu znali šta im dete radi na internetu, kako je moguće da dva dana nisu primetili oružje i molotovljeve koktele u rancu?“, ogorčen na držanje roditelja dečaka ubice pred sudom ali i tokom istrage rekao je Anđelko Aćimović.

On se osvrnuo i na ponašanje majke dečaka ubice, koja je zajedno sa ocem na optužnici. Naveo je da je ona, dok je njen sin putem video linka svedočio u istrazi „mrtva hladna“ sedela pored njega.

Anđelko Aćimović je o svojoj ćerki govorio i u parničnom postupku

„Ona je u svojim ciljevima kojii se nalaze u dnevniku napisla „Planovi za 2023.- radiću domaći pre vikenda, dobiću dobre ocene odmah na početku, pročitati 4 knjige od kojih je jedna na francuskom, napraviću rođendan za 15 najbližih prijatelja uz muziku i kupiću 70 evra za tri meseca.“ To je pisalo u njenim ciljevima. Ona je neko, kada samo se preselili 2017. iz Podgorice našla stan, izabrala školu u koju će da ide, znala je šta hoće u životu“, ispričao je otac tada i dodao:

„Kada je bila mala, ja sam njoj i sestri izmišljao priče jer sam im do tada sve ispričao. Tada sam smislio lik Meda brunde i ona je verovala u njega. Jednom prilikom kada je porasla pitala me je da li verujem u Meda brundu ja sam rekao da verujem, nisam želeo da je izneverim, a ona mi je na jednom crtežu porodice napisala medo bendo ispod mene“, prisetio se Anđelko Aćimović.

Izvor: kurir.rs