Cveta novi biznis na društvenim mrežama: Svi koji su se odlučili za ovaj posao su profitirali

Uslužna kupovina odeće i obuće poznatih brendova u prodavnicama tržnih centara sudeći prema oglašavanju na fejsbuk i instagram profilima, postaje sve popularniji posao.

Međutim, ako te osobe ili firme koje pazare robu u šoping molovima za potrošače i dostavljaju im na kućnu adresu, nisu registrovane za obavljanje ove delatnosti, one krše zakon.

Celokupna situacija je doprinela da broj korisnika ove usluge stalno raste. Ponuda je primamljiva. Uštedi se na vremenu i iz fotelje dođe do željenih artikala. Naročita pogodnost je za one koji u svom gradu nemaju butike poznatih brendova.

Osobe koje se bave uslužnom kupovinom u beogradskim tržnim centrima, naplaćuju proviziju prosečno 300 dinara po artiklu, a sav njihov posao je da kupe naručeni artikal i pošalju naručiocu.

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije (NOPS) objašnjavaju da nema ničeg spornog u pružanju takve vrste usluga ukoliko je firma registrovana za obavljanje te delatnosti, a u suprotnom je to nelegalno.

„Ukoliko se građani, ipak, odluče da kupuju preko posrednika, treba da traže da im se dostavi fiskalni račun, jer je to dokaz o kupovini na osnovu koga će moći da traže zaštitu svojih prava ako dođe do nekih problema“, rekao je Marko Dragić iz NOPS-a.

Izvor: novosti.rs