Čovek prodaje seosko domaćinstvo za 10.500 evra: Veliki plac, kuća od 100 kvadrata plus pomoćni objekti – Od grada udaljen 15 km

U poslednje vreme oglasi su puni povoljnih nekretnina. Tako se u selu Mačevac blizu Jagodine i Svilajnca prodaje celo seosko domaćinstvo sa placem, kućom i pomoćnim objektima za samo 10.500 evra.

Na oglasima na društvenoj mreži TikTok osvanula je kuća koju vlasnik prodaje za male pare s obzirom na to da sa pomoćnim objektima ima ukupno 150 kvadrata.

„Selo Mačevac, izvorno seosko domaćinstvo po ceni od 10.500 evra. Kuća sa pomoćnim objektima ima 150 kvadrata. Stambeni prostor 100 kvadrata. Prilaz placu asfaltni put. Plac je ograđen celom površinom“, piše u oglasu.

Vlasnik ističe i da kuća nije dugo useljena.

„Zahteva kompletno renoviranje. Kuća ima sopstveni izvor vode bunar. Struju i sengrup. Novu PVC stolariju. Kuća se prodaje u izvornom stanju“, stoji u pomenutom oglasu.

U cenu su uključeni i pomoćni objekti odnosno ostave koji se nalaze na placu.

„Udaljenost od Jagodine 17 km, od Svilajnca 15,5 km. Plac na kome se nalaze objekti je 7,6 ari prilaz placu sa dve ulice“, stoji u oglasu.

Poslednjih godina naglo je skočila prodaja kuća na selu i vikendica, a sa većom potražnjom naglo su skočile i cene. Međutim, na oglasima na društvenim mrežama i dalje se mogu naći nekretnine u ruralim sredinama za koje je potrebno ulaganje, ali koje se mogu kućiti već od 5.000 evra pa naviše. Mnoge od njih imaju i garaže, placeve, kompletan nameštaj, bunare pa čak i pomoćne objekte.

Izvor: espreso.co.rs