Britanka (20) preminula u Beogradu nakon operacije želuca u Turskoj – Oglasio se njen dečko: Nije joj bilo spasa

Dvadesetogodišnja devojka Morgan Ribeiro tragično je preminula nakon neuspešne operacije želuca u Turskoj. Ona je posle operacije krenula iz Turske u Veliku Britaniju, ali joj je na letu pozlilo. Avion je prinudno sleteo u Beograd, gde je Morgan transportovana u bolnicu, ali joj nije bilo spasa.

Morgan je odletela u Tursku sa svojim dečkom na operaciju želuca koja košta 2.500 funti. Operacija je obavljena 5. januara i tri dana kasnije dobila je dozvolu da odleti kući sa svojim dečkom Džejmsom Brusterom (19). Međutim na njihovom povratnom letu za Getvik, Morgan se ozbiljno razbolela i pala u septički šok.

Nakon što je avion prinudno sleteo u Srbiju, ispostavilo se da je njeno tanko crevo presečeno tokom zahvata želuca, što je dovelo do infekcije, prenosi Dejli mejl.

Tokom operacije, hirurzi su joj odstranili preko 10 centimetara tankog creva, ali je Morgan doživela srčani udar 9. januara i stavljena je u indukovanu komu. Uprkos velikom naporu naših lekara, umrla je četiri dana kasnije u bolnici u Beogradu.

Njena porodica ističe da nisu znali za planiranu operaciju do samo nekoliko dana pre nego što je trebalo da odleti i da su bili zabrinuti zbog rizika. Njena sestra, 26-godišnja Kejli Ribeiro, molila ju je da ne ide na operaciju koja nosi mnogo zdravstvenih rizika.

Njena majka Erin Gibson (44) sada prikuplja 10.000 funti za transport njenog tela i javno je pričala o svojoj tuzi.

„Dok je odrastala bila je mnogo maltretirana, uvek se borila sa svojom kilažom i bila je krupna devojčica i imala je zaista težak period. Rekla sam joj da je lepa iznutra i spolja, zaista je bila prelepa devojka. Kad sam saznala za operaciju, ona je već bila u avionu. Imala sam taj loš osećaj jer sam čula horor priče“, rekla je majka za „Independent“.

„Moja prelepa princeza je preminula… Oduvek se mučila sa svojom težinom, celog života. Htela je da se uklopi… A istina je da je bila najlepša žena i moja druga polovina“, napisao je Džejmi Bruster, dečko Morgan Ribeiro (20).

Izvor: espreso.co.rs