Brazil pobedio za Srbiju, svi odahnuli: Evo šta sada Orlovima treba da bi prošli dalje

Fudbalska reprezentacija Brazila pobedila je selekciju Švajcarske sa 1:0 u meču 2. kola Grupe G na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Nakon ovog meča, situacija je mnogo jasnija kada je reč o ekipama koje bi mogle da obezbede prolaz u narednu fazu. Minimalnom pobedom protiv Švajcarske, golom Kazemira pri kraju susreta, Brazil je već obezbedio plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Srbiji je mnogo značio trijumf Južnoamerikanaca nad Švajcarskom, kao direktnom konkurentu Orlova u trećem, poslednjem meču grupne faze. Tako, kaluklacija pred mečeve koji se igraju u petak je jednostavna, Srbiji je potrebna pobeda bilo kojim rezultatom na Švajcarskom.

Jedini uslov jeste da Kamerun ne napravi „čudo“ i pobedi Brazil. Tada će se gledati da razlika pobeda Srbije protiv Švajcarske i Kameruna protiv Brazila bude barem +2 u korist Orlova. Ipak, realno je očekivati da ekipa koju predvodi selektor Tite, i koja je jedan od glavnih konkurenata za osvajanje Mundijala neće sebi dozvoliti poraz koji bi predstavljao senzaciju i istovremeno pokvario atmosferu pred nastavak takmičenja.

Izvor: kurir.rs