Beograđanka podizala novac sa bankomata pa nestalo struje: Ukoliko se desi i vama, ovako ćete rešiti problem

Prilikom podizanja novca sa bankomata, ljudi obično imaju standardnih problema kao što je „gutanje“ kartice, ali Beograđanka Aleksandra se susrela sa jednim neobičnim problemom. Naime, u procesu podizanja novca sa bankomata nestalo je struje.

„Kao i uvek, krenula sam do bankomata svoje banke koja se nalazi na Vračaru, da podignem novac, jer mi je bio potreban keš. Ubacila sam karticu i bila spremna da unesem šifru, kada se odjednom sve zamračilo. U celom kraju je na nekoliko minuta nestalo struje“, priča Aleksandra.

Kako kaže, struja se ubrzo vratila, ali je na displeju bankomata i dalje videla crnilo, a potom i tačkice koje se vrte u krug.

„Bila sam sve nervoznija u iščekivanju šta će se dogoditi i onda sam shvatila da je bankomat verovatno „progutao“ karticu. Prošlo je skoro 10 minuta, žurila sam, te sam ušla u banku da podignem novac i da vidim šta ću dalje. Procedura je ista, kao i uvek kada se desi „gutanje“ kartice“, objašnjava Beograđanka.

Iako se ovo retko dešava, dobro je da znate kako da delujete za svaki slučaj. Dakle, čak i ako je bankomat „spreman“ za sledećeg klijenta, odnosno na monitoru se pojave standardne opcije, a vaše kartice nema – ona je definitivno „progutana“.

Svakako, morate se obratiti zaposlenima u filijali banke, ili putem kol centra, i objasniti šta se dogodilo. Preporuka je i blokiranje računa, dok vam ne stigne nova kartica.

„Nisam ranije razmišljala o tome, ne krivim banku, ali zaista mislim da većina nas ne zna kako da reaguje u ovakvoj situaciji. Prilično je traumatično kad gledaš taj crni ekran i ne znaš šta će da se dogodi“, ispričala je Aleksandra iz Beograda.

Izvor: telegraf.rs