Baka Vjera završila na sudu sa sinom: Tužio ih jer mu nije odgovarao stan koji su mu dali – Unuke nikad nije videla

Svaka porodica se u određenom periodu susretne sa problemima. I dok se kod nekih porodica nesuglasice brzo reše, kod drugih, nažalost, problemi traju godinama. A izvesna gospođa Vjera proživljava tešku i bolnu agoniju u porodičnim odnosima, jer ju je odbacio sin jedinac.

Gospođa Vjera (56) iz Hrvatske, majka i baka, kaže, ima unuke koje nikad nije videla, a baš ovog meseca proslaviće treći rođendan. Nikada ih još nije zagrlila, te je to je ono što je svakodnevno slama. Teška srca je otkrila da je ovako poremećenim odnosima u porodici kumovali bezobrazluk i nepoštovanje od sina jedinca i njegove supruge zbog čega su na kraju završili na sudu.

Gospođa Vjera ima 56 godina i sa tri godine starijim suprugom živi u većem gradu pored mora.

„Završila sam srednju zanatsku školu, a suprug i ja venčali smo se vrlo mladi, kad smo imali 21 i 24 godine. Ubrzo smo dobili sina i sećam se koliko je u njegovim tinejdžerskim godinama bilo teško usmeravati ga. Kao roditelji, uvek smo bili uz njega. Potrošili smo puno živaca, zdravlja i novaca da mu pomognemo i vratimo ga na pravi put. Uspeli smo u tome, ali onda kreću nove nevolje“, započinje tešku ispovest baka Vjera.

Kako dodaje, njen sin je, danas 35-godišnjak, upoznao ženu koja je imala dete, ali to dete je živelo s ocem, a ne s njom. Tu se u njoj probudilo sumnju, pitala se kakva je to majka koja nije s detetom.

„Razmišljala sam kakva je to majka kojoj stručne službe ne dodele dete? Nisam je puno ispitivala, ona o tome nije govorila, a sin nam je govorio da je to komplikovana priča“, priča gospođa Vjera za portal „Moje vrijeme“.

Kasnije je, kaže, shvatila i zaključila: „Nešto bezobraznije i gluplje još nisam upoznala!“

Ona i suprug su im, kaže Vjera, poklonili stan koji su oni potom sami dovršili.

„Nikad im nismo išli u posetu jer su bili ljuti što nismo hteli da prodamo svoj drugi stan i damo im novac da sebi kupe stan po svojoj želji. Ovaj im nije odgovarao. Čak me je ona nazvala i predložila mi to. Pazite sad, ne moj sin nego ona! Rekla sam joj neka njena mama proda stan u kojem živi i da im taj novac. Naljutila se“, priča gospođa Vjera.

Onda je s pritiskom krenuo i njen sin.

„Imao je razne ideje i zaskočio me s pričom da oni ne mogu više da žive u tom stanu koji smo im dali – to je porodična kuća u kojoj žive i suprugova braća. Ja sam im rekla neka odsele i da ne vidim problem. Oni se odselili jesu, ali su nas tužili na sudu da moramo da im isplatimo odštetu za uređenje stana“, poverava nadalje svoje jade.

Nesrećni roditelji pristali su na isplatu, ali su im naredili da odnesu sve svoje pokretne stvari.

„Izneli su sve, mi smo ih isplatili. Tada je prekinut svaki kontakt. Oni su dobili dvoje dece koje nikad nismo videli, držali, ljubili, čuvali ili se igrali s njima kao baka i deda. Trebalo nam je puno vremena da to prihvatimo. Neka su samo sretni i zadovoljni svi zajedno. Možda se jednog dana, a mi se tome nadamo, ipak sretnemo i upoznamo. Oni ovaj mesec pune tri godine i mi im želimo sretan rođendan, tiho, u mislima“, tužnim rečima završava svoju ispovest baka Vjera.

Izvor: blic.rs