Amerikanac kupio srpski vojni šlem – Zbog natpisa na ćirilici digao sve na noge: „Voleo bih da ga vratim porodici vojnika“

Amerikanac koji je pre par godina u želji da ima srpski vojni šlem, uspeo da ga nađe i naruči na internetu, sada se našao u čudu kada je shvatio da se na samom šlemu nalazi nešto ispisano na ćirilici zbog čega je odmah potražio pomoć na društvenim mrežama.

Amerikanac koji se na Reditu predstavlja kao Džordan objasnio je da već godinama ima šlem, međutim tek sada je primetio da se na unutrašnjem delu šlema nalazi ispisano ime. U želji da sazna o kom se imenu radi, pitao je Srbe na Reditu da mu pomognu.

„Zdravo, može li neko da mi pomogne i da mi prevede reč. Kupio sam stari srpski vojni šlem pre nekoliko godina i sada shvatio da ima natpis unutra, bio bih zahvalan ako bi neko mogao da mi pomogne da saznam šta piše, hvala!“, napisao je Džordan.

Srbi su mu odmah u komentarima objasnili o čemu se radi.

„Radivoje – ime je. Lično ime“, „Pripada vojsci Jugoslavije, Radivoje se samo potpisao“, komentarisali su oni.

Ipak, jedan od korisnika pomenute platforme ga je posavetovao da proveri obližnju pravoslavnu crkvu i vidi da li šlem pripada nekoj porodici vojnika.

„Proveri pravoslavnu crkvu u blizini lokacije na kojoj si ovo pronašao. Možda imaju bazu rođenih/umrlih ljudi ili nešto slično“, poručio mu je jedan korisnik.

Međutim, Amerikanac je još jednom objasnio da je šlem naručio preko interneta i da je paket stigao iz Teksasa.

„Nažalost, kupio sam ga na internetu i prodat je iz Teksasa tako da nemam pojma kako je nabavljen. Ovo je zaista zanimljivo, voleo bih da postoji način da ga vratim porodici vojnika“, zaključio je on.

Izvor: espreso.co.rs