Aleksandar Mitrović razmišljao o povlačenju iz reprezentacije: „Da li je moguće? Šta više da uradiš? Kao da sam razočarao svoj narod, celu zemlju“

Najbolji strelac državnog tima u fudbalskoj reprezentaciji Srbije Aleksandar Mitrović progovorio je o najtežem trenutku u karijeri.

„Ostaće upamćeno da je Aleksandar Mitrović promašio penal protiv Škotske za plasman na Evropsko prvenstvo. Bio je to jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Nikad nisam rekao ranije, ali sam razmišljao možda i o povlačenju iz reprezentacije. Kreneš da preisputuješ sebe da li je važno da opet igraš fudbal. Svašta mi se motalo po glavi sedam, osam dana. Prva četiri nisam bukvalno ustao iz kreveta.

Zamisli, ceo život se spremaš za taj trenutak, radiš, treniraš svakodnevno… U sedmici koja je prethodila utakmici sa Škotima šutnuo sam 20 penala, sve je izgledalo super, dođe trenutak kad svi veruju da ćeš da daš gol, vide sebe u tvojoj poziciji. I ti odeš i – promašiš. Da li je moguće? Šta više da uradiš? Kao da sam razočarao svoj narod, celu zemlju“, rekao je Aleksandar Mitrović u RTS serijalu „Na putu za Katar“.

Usledili su teški dani za nekadašnjeg napadača Partizana. Naredni meč za Srbiju nije igrao, a zbog žalosti za promašenim penalom pustio je bradu. Preispitivao je sebe dugo vremena, sve dok nije uspeo da se ubedi da i ostali igrači povremeno promašuju penale.

„Posle dva dana smo gostovali Mađarskoj, nisam ni putovao na taj meč, imao sam stomačnih problema, povraćao danima. Pustio sam bradu, bio sam kao pop, ha-ha-ha… Tad sam očvrsnuo“, rekao Mitrović i osvrnuo se na navijače koji mu nisu zamerili:

„Nisam gledao tim očima. Iz mog ugla je to bilo… Spremao sam se ceo život za taj trenutak, da odvedeš svoju reprezentaciju na veliko takmičenje, gde nije bila 20 godina. I promašim. Onda kreću misli: ‘Zašto treniram?’ Preispituješ sebe, mozak kreće da se igra s tobom, ne kontrolišeš misli. Jedan negativan komentar će te pogoditi više nego 100 pozitivnih. Onda se setiš da nisi jedini fudbaler koji je promašio penal. I opet bih ga šutirao“, istakao je napadač.

Izvor. kurir.rs