Advokat izneo detalj iz australijskog zakona koji se odnosi na Novaka: Mogu da ga smeste u avion bez objašnjenja

Novak Đoković, kao i ceo svet još uvek je u neizvesnosti hoće li nastupiti na Australijen openu. Već danima se čeka odluka imigracionog ministra Aleksa Houka koji ima pred sobom opciju da ukine vizu Novaku Đokoviću i natera ga da napusti Australiju iako je sud prethodno odlučio da Srbinu dozvoli ostanak u zemlji.

Advokat Nemanja Todorović, gostujući u jutarnjem programu Tv Kurir otkrio je detalje iz australijskog zakona koji su mnogima neverovatni.

„Novak je tražio vizu i dobio ju je. Tražio je medicinsko izuzeće, pozvao se na izuzetak od pravila, tražio je ulazak i ulazak mu je odobren. Onog trenutka kad je stupio na australijsko tlo, stvari su se promenile. Zašto se to desilo izgleda da niko ne zna“, rekao je advokat Todorović.

On napominje da još nije sve gotovo jer postoji i dalje diskreciona odluka nadležnog ministra da ga udalji sa australijske teritorije.

„Stvar je u tome što svaka država na svetu brani svoj suverenitet i tako što može da dozvoli ili zabrani stranom državljaninu ulazak na teritoriju na osnovu diskrecione odluke. Da objasnimo srpskim rečnikom. Ministar može da kaže „tako mi se hoće“ ili „tako mi se može“ i nikome ne mora da objašnjava zašto je to uradio. Trenutno postoji rok od 72 sata da ministar uskrati vizu koju je Novak ponovo dobio i tada se ne ide na sud nego direktno na avion“, pojasnio je advokat Todorović.

Izvor: kurir.rs