12. i 13. april su bitni datumi za jednu grupu penzionera: Prijava je brza i jednostavna

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje danas je izdao važno saopštenje za jednu grupu penzionera.

Iz PIO su podsetili sve osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Austriji i korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju, da se međunarodni dani razgovora sa Austrijom održavaju 12. aprila 2023. godine u Ćupriji, od 9 do 16.00 časova (u prostorijama filijale Fonda u Ćupriji, Trg slobode1) i 13. aprila 2023. godine u Beogradu, od 9 do 16.00 časova (u prostorijama koje se nalaze na adresi Pariska broj 9, Beograd-Stari grad).

Savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije će na ovim sastancima pružiti besplatnu pravnu pomoć licima koja ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije.

Svi koji su zainteresovani moraju se prijaviti za učešće i zakazati svoj termin dolaska na broj telefona 011/2030-745. Prilikom dolaska trebalo bi da ponesu svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem i lična dokumenta.

Izvor: espreso.co.rs