Zorana Mihajlović vikala u kabinetu: Ovo je glupost, ne dam da mi dele ministarstvo

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pobesnela je kad je čula za mogućnost da se resor koji vodi razdvoji, odnosno da se podeli na dva dela: građevinarstvo i infrastrukturu, i saobraćaj i telekomunikacije.

Ukoliko bi došlo do razdvajanja ministarstava, kao mogući naslednik Zorane na toj funkcijie pominjao se Marko Blagojević, aktuelni direktor Kancelarije za javna ulaganja.

– Kad je Zorana čula da je plan da se obim njenog resora smanji, bukvalno je pobesnela. Vikala je u kabinetu, govorila da je ta ideja čista glupost i najbližim saradnicima rekla: „Ne dam da mi dele ministarstvo.“ Nije sporila da je resor preobiman, ali je hvalila sebe i tvrdila da je sposobna da se s tim nosi. Zatim je nabrajala šta je sve uradila, tvrdeći da niko ne može da joj ospori uspeh. Ozbiljno se nada da će ostati na ovom mestu i krenula je u kampanju u kojoj priča da je najbolje da resor ostane celovit – priča naš izvor.

O ovome je Zorana Mihajlović juče i otvoreno govorila u televizijskom gostovanju, ne propustivši priliku da nahvali svoj rad.

– Gledajući težak i ozbiljan resor koji vodim, mislim da sam zajedno sa svojim timom dala sve od sebe i da smo napravili dobre rezultate. Mislim da ovaj resor ne treba deliti, jer su usko povezane oblasti, ali sve je na stolu – rekla je ona i nabrojala sve velike projekte koji su urađeni tokom njenog mandata.

Profesor na Fakultetu političkih nauka Zoran Stojiljkoivć kaže da sastav vlade, kao i struktura ministarstava, zavisi pre svega od koalicionog aranžmana. Navodi da je pojavljivanje ministarke Mihajlović u medijima sa ovakvim izjavama pokazatelj da se zalaže za još jedan mandat.

– Prilikom formirana vlade će se očito ići u širi koalicioni sastav i biće jedan broj članova iz tzv. sveta eksperata. Pojavljivanje gospođe Mihajlović u medijima i zalaganje za postojeću strukturu vlade jeste neka vrsta potvrde da želi, i da ima šanse da se opet pojavi u tom sastavu. I taj širi okvir ministarstva koje vodi je nešto za šta se ona zalaže, ali će konačnu odluku doneti predsednik Aleksandar Vučić – zaključuje profesor Stojiljković.

Izvor: kurir.rs