Znam da me vara, ali ne razmišljam da ga napustim – imam svoje razloge

Kad stupate u brak, zaklinjete se jedno drugom da ćete biti zajedno i u dobru i u zlu, da nećete načiniti prevaru i da ćete se podržavati do kraja života.

Ali ponekad se to obećanje prekrši. To se meni dogodilo. Posle 15 godina braka, suprug me je prevario.

Kad sam saznala to je za mene bilo veliko razočarenje i gotovo me mentalno uništio. Nikada se u životu nisam osećala gore, ali sam onda donela odluku.

Iako me mnogi nisu podržali, odlučila sam da ostanem sa njim. Mislim da kada se dogodi afera, ne treba donositi ishitrene odluke, već treba razgovarati sa partnerom i shvatiti u čemu je problem.

Za sve postoji rešenje. Kad sam saznala za njegovu vezu, stalno smo se svađali i želela sam da bude stalno sa mnom. Onda sam shvatila da time nisam ništa postigla.

Postala sam smirenija i pustila da stvari same teku. Prestala sam da ga krivim za ono što se dogodilo, a nakon toga se i on smirio i bolje se ponašao. Postao je prijatniji, odgovorniji i ljubazniji.

Iako mu nikada neću u potpunosti oprostiti, niti ću ikada zaboraviti šta mi je učinio, shvatila sam da je ipak mnogo bolje ostati s njim nego započeti novi život, jer smatram da ljubav među nama i dalje postoji, uprkos svemu.

Ono što je bilo presudno za mene da ostanem u braku s njim bilo je to što zaista nemam snage da se borim i započinjem sve ispočetka.

Pokajao se i verujem da svi imamo pravo da pogrešimo. Iako je narušeno poverenje i nisam sasvim sigurna da li je prestao da se viđa sa tom ženom …

Bez njegovih prihoda ne bih mogla da živim životom na koji sam navikla. Imamo divnu decu i lepu kuću na dobroj lokaciji. Radim samo povremeno i uglavnom sam posvećena svom hobiju koji mi ne donosi mnogo novca.

On veoma dobro zarađuje i ne želim da se odreknem ovog života, a pogotovo ne da ga prepustim nekom drugom. Moram da mislim i na decu. Ja sam ta koja brine o tome da nam dom bude prijatan i udoban.

Možda ću jednog dana imati volju da ustanem i odem, ali sada mi je dobro ovako. Ne bih da se osećam usamljeno i da izgubim sve što sada imam.