Zlatan Ibrahimović spasao Crvenu zvezdu oštrije kazne: Dao je reč Dejanu Stankoviću i ispunio je

Evropska kuća fudbala (UEFA) kaznila je Crvenu zvezdu sa dve utakmice bez publike u Evropi zbog vređanja Zlatana Ibrahimovića tokom utakmice šesnaestine finala Lige Evrope protiv Milana.

Očekivalo se da Zvezda bude i drastičnije kažnjena zbog stava UEFA da ima nultu toleranciju za mržnju na rasnoj osnovi. Međutim, upravo je Ibrahimović bio taj koji je spasao crveno-bele.

Zlatan Ibrahimović je u Beogradu nakon utakmice rekao ljudima iz Crvene zvezde da neće podmeti privatnu tužbu, a svom bivšem saigraču iz Intera Dejanu Stankoviću je obećao da je spreman da svedoči u korist kluba tokom postupka. Zlatan je na kraju sastavio izjavu u kojoj je napisao da se u Beogradu osećao sjajno tokom dvodnevnog boravka i da su mu svi iz Crvene zvezde ukazali ogromno poštovanje i čast. Dodao je i da nije bio uvređen zbog povika jednog navijača sa tribine stadiona Crvene zvezde.

Pismo sa potpisom Zlatana Ibrahimovića je poslato na adresu UEFA i sasvim sigurno je uticalo da Zvezda ne dobije drastičniju kaznu.

Izvor: stil.kurir.rs