Zima donosi nova pravila: Kako da sprečite pojavu buđi u vašem domu

Zima donosi nova pravila za vaš dom, ne možete provetravati kao leti, sve ostalo se odvija po drugom rasporedu. To je period kada buđ uglavnom ulazi u zidove, tako da je važno znati kako se toga rešiti.

Buđ se stvara kada topli vazduh pogodi hladne zidove, prozore i druge površine, stvarajući sloj kondenzacije. Može oštetiti boju na zidovima i tapetama, izazvati neprijatni miris, oštetiti strukturu kuće. Pored toga, buđ predstavlja rizik za zdravlje novorođenčadi, dece, starijih osoba, a posebno one sa slabim imunitetom. Ako želite da sačuvate svoje zdravlje kao i zdravlje svoje porodice, sledite ove savete.

Kuća treba da se greje. Da biste izbegli buđ u hladnim mesecima, pokušajte održavati dom toplim kako ne bi došlo do kondenzacije. Ako se tuširate ili kuvate, provetrite da biste se oslobodili pare.

Radi prevencije, otvorite prozor spavaće sobe oko 15 minuta da para koja se nakuplja preko noći izađe.

Redovno držite vrata otvorena između svih prostorija tako da vazduh cirkuliše, a para da se ne skuplja na jednom mestu.

Uložite u boju otpornu na plesan. Ako je zid u vašem stanu ili kući izložen buđi, kupite skuplju zidnu boju. Investicija će se isplatiti.

Kada se buđ naseli u vašem domu, teško je rešiti ga se. Zato je važno da sledite ove savete koji će vam pomoći da rešite ovaj problem.