Žena je odlučila da donira bubreg svojoj šefici, ali umesto zahvalnosti, dobila je otkaz

Jedna žena je saznala da je njenoj šefici otkazao bubreg, pa je ponudila da joj donira. Ali njena velikodušnost skupo ju je koštala.

Jackie Bruce (61) požalila se svojoj saradnici Debbie Stevens da ne može pronaći donatora, nakon čega se ona ponudila da joj donira bubreg kako bi joj spasila život.

Njih dve su se upoznale dok su radile za Atlantic Automotive Group, kompaniju koja prodaje automobile u Njujorku.

Debbie je bila zaposlena u ovoj kompaniji dve godine. Napustila je u junu 2010. godine kada se preselila na Floridu.

Nekoliko meseci kasnije, vratila se u Njujork, gde je upoznala Jackie koja se žalila na zdravstveni problem. Jackie Bruce je navodno imala potencijalnog donatora, ali Debbie je, tvrdi, po prirodi bila toliko velikodušna da je odlučila da joj ponudi svoj bubreg.

Ali onda je Debbie odlučila da se ponovo preseli na Long Island i pitala je Jackie da li je može vratiti na posao, što je ona i učinila. Dva meseca kasnije, Jackie je pita da li i dalje želi da joj da svoj bubreg.

Pošto nije bila u potpunosti kompatibilna sa Jackie, Debbie je donirala svoj bubreg grupi za transplantaciju organa kako bi njena šefica mogla dobiti bubreg od nekoga ko je bio kompatibilan s njom.

U avgustu 2011. godine, Debbie je operisana nakon čega se, kako kaže, osećala veoma loše i stalno je bolovala. Bila je na bolovanju, ali šefici se to nije svidelo.

„Ne možeš ići kući kad god želiš. Ljudi će pomisliti da ovde imaš poseban tretman“, rekla joj je šefica.

Stalno su je maltretirali na poslu, a zatim joj je kancelarija preseljena, prisiljavajući je da svakodnevno putuje 80 km. Bilo joj je zabranjeno čak i da ide u toalet van pauze i stalno je morala da nosi teške stvari. Debbie se žalila rukovodstvu kompanije, nakon čega je otpuštena. Razlog tome je bio što nije bila dovoljno dobra za svoj posao.

„Bila mi je šefica i poštovala sam je. Nisam želela da izgubim život. Ovo je za mene vrlo bolno iskustvo“, rekla je Debbie Stevens.

Ali danas je toliko besna zbog njene odluke da je otpusti, i zbog toga traži povratak bubrega.

Ali da bi vratila bubreg nazad, potrebne su najmanje četiri operacije. A Debbie ima problema sa finansiranjem pregleda i operacija, jer nema novca za pokriće osiguranja nakon gubitka posla.