Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić izabrali glavnog glumca za svoj film – Milan Marić igra Tomu Zdravkovića

Producenti Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović završili su kasting za glavnu ulogu u filmu o životu legendarnog Tome Zdravkovića i kako Kurir ekskluzivno saznaje, ova uloga će biti poverena glumcu Milanu Mariću.

Scenario za biografsku dramu bio je gotov još početkom godine i od tada su počele pripreme, kao i kasting za glavne uloge. Ceo proces bio je usporen, a pre nekoliko nedelja ekipa filma se ponovo okupila i počela s radom. U najužem izboru za glavnu ulogu bilo je nekoliko vrsnih domaćih glumaca, ali nakon svih proba – Joksimović i Bjelogrlić su se odlučili za Milana Marića.

– Posle četiri godine počinjemo sredinom jula sa snimanjem. Zajedno sa Bjelogrlićem radiću na filmu o legendi narodne muzike Tomi Zdravkoviću. Kao producenti potrudićemo se da na pravi način dočaramo bogatu Tominu biografiju – kaže Joksimović za Kurir.

Marić je ostao zagonetan: – Bio sam na kastingu, ali ne mogu više da govorim o ulozi dok ne krene snimanje – kratko je rekao Marić.

Kako saznajemo, u narednim nedeljama biće definisane i ostale uloge, a početak snimanja se očekuje sredinom jula. Dragan Bjelogrlić je nedavno objasnio da je ideja za snimanje potekla od Željka Joksimovića i njegov menadžera Baneta Obradovića.

– Zahvalan sam im jer su mi omogućili da otkrijem jedan nesvakidašnji, neobičan i inspirativan svet u kome je stvarao i živeo Toma Zdravković. U celoj domaćoj kinematografiji nemamo mnogo, odnosno imamo neobično malo biografskih filmova. Film „Toma“ će biti priča ne samo o Tominom životu već i o ljudima koji su doskoro bili tu pored nas. Nama se čini da su još uvek tu, mi živimo s refleksijom njihovih života i njihovih dela, ali oni su, nažalost, otišli, a s njima je zauvek otišlo i jedno neponovljivo vreme. Ovo će biti priča o tom vremenu – izjavio je Bjelogrlić.

Izvor: kurir.rs