Završena sednica Kriznog štaba: Mere ostaju na snazi, nije bilo ni govora o popuštanju

Sednica Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv korona virusa koja je počela danas u 10 sati u Palati Srbija, završena je posle nepunog časa. Na njoj je razmatrana aktuelna epidemiološka situacija.

Po završenoj sednici, javnosti se obratio dr Predrag Kon rekavši da mere ostaju na snazi kao i da nije bilo ni govora o popuštanju! Doktor je rekao da beležimo i blagi porast, najverovatnije zbog povratka sa skijališta ali i britanskog soja virusa.

– Zvezdina utakmica nije se ni pominjala, sve mere su na snazi i to je suština – rekao je dr Kon dodavši da je Krizni štab danas bez pominjanja ikakvih imena pojedinačnih osudio svako istupanje protiv preventivnih mera.

– To je ušlo i u zapisnik – rekao je dr Kon odgovarajući na pitanje o dr Branislavu Nestorovići i Lekarskoj komori.

Na prethodnoj sednici 29. januara Krizni štab je odlučio da do daljeg ne popušta epidemiološke mere.

Ministar zdravlja danas je bio izričit da se mere ne poštuju dovoljno i da je to, kaže, svima jasno, s obzirom na rezultate koji se beleže.

Struka ukazuje da je i dalje potreban oprez, jer su brojevi obolelih i hospitalizovanih i dalje visoki, te da je još rano za popuštanje mera.

„Razumemo da su ljudi u uslužnim delatnostima pogođeni, ali nije trenutak za popuštanje mera. Hajde da makar imamo trocifren broj zaraženih, pa da razgovaramo o relaksiranju“, rekao je za Blic prof. dr Branislav Tiodorović.

Izvor: kurir.rs