Zato sam postao milijarder: Ričard Brenson već 50 godina radi jednu istu stvar

Osnivač poslovne grupe Virdžin koja danas broji oko 400 preduzeća, Ričard Brenson (70) spada među najbogatije ljude na svetu.

Njegov prvi poslovni poduhvat desio se kada je imao 16 godina. On je tada osnovao časopis Student. Tada je bio samo mladić koji želi da postane preduzetnik i zarađuje dovoljno novca za normalan život, a danas je investitor i poslovni magnat, čije se bogatstvo procenjuje na 4,4 milijarde dolara.

Brensonovo bogatstvo neprekidno se uvećava i deluje kao da je to za njega šala. On ima svoje tajne za koje veruje da su mu pomogle da postane to što je danas, a koje je rešio da podeli sa svetom.

„Nije važno u kojoj sam zemlji, uvek ustanem oko 5 ujutro. Tako mogu da stignem da vežbam i da provedem malo vremena sa porodicom, što me puni pozitivnom energijom pre nego što počnem da radim“, kaže Brenson, koji praktikuje buđenje u 5 već 50 godina.

Ali kako mu je to pomoglo da ostvari svoje ciljeve?

1. Misli u tišini i planiraj

Poslovni rezultati su značajno bolji i produktivniji ako ljudi imaju vremena da sagledaju sve prioritete i naprave plan. Tihe rane jutarnje časove Brenson koristi baš to uradi.

„Ustajanje u 5 mi daje i vreme da odredim prioritete i napravim dobar dnevni raspored obaveza. Mislim da je sat vremena pred spavanje o kojem se puno priča odlično vreme da pročitate vesti ili odgovorite na neke mejlove, a ne da pravite plan za sutra“, ističe milijarder.

2. Održavajte strast

Strast i te kako utiče na produktivnost, ali šta definiše samu strast? Šta god da je vaš odgovor, Brenson veruje da imate više vremena za svoje hobije ako ustajete rano.

„Sport, čitanje, komunikacija i pozitivno razmišljanje doprinose boljoj moždanoj aktivnosti i koncentraciji. Strast je još jedan važan faktor da održite svoj fokus. Strasti vam daju energiju i ključne su pogotovo u periodima kada se donose teške odluke“, kaže Brenson.

3. Iskoristite sve svoje vreme

Ričard Brenson shvata da nam je vreme na ovom svetu ograničeno i želi da ga maksimalno iskoristi za produktivnost i zabavu, a dugo spavanje smatra najvećim gubljenjem vremena.

„Moramo živeti svaki dan punim plućima. Na kraju krajeva, nikada se nećemo sećati dana kada smo puno spavali – sećaćemo se dana koji su nam bili najispunjeniji“, poručuje Brenson.

Izvor: stil.kurir.rs