Zašto je Vodolija najbolji znak

Mnogima je nejasno kako Vodolije razmišljaju, kako njihov um funkcioniše, jer nekad idu ispred drugih. Obično ih doživljavamo kao neobične ljude, ali kao prave prijatelje. Svaki znak ima svoje vrline i mane, ali ćemo se sada baviti dobrim osobinama Vodolije.

Oni su uvek jedinstveni, uvek ih viđamo u društvu. Visoki, bistrog pogleda, zagledani u budućnost, uglavnom se bave inovacijama jer ne mogu da podnesu da zadrže svoje ideje za sebe. Oni vole sve da znaju, tako da moraju da budu informisani. Jedina loša osobina ovih osoba može biti što previše misle o budućnosti. Previše planiraju.

Iako ga ljudi često smatraju „vodenim“ znakom, jer ima „vodu“ u imenu, Vodolija je vazdušni muški znak, jedan od najzanimljivijih u Zodijaku. Vodolija ili Vodonoša je „onaj koji sipa vodu ili lije, pušta kišu“.

Pošto je fiksni znak, to znači da je svaka Vodolija tvrdoglava, nekad hladna, i ne prilagođava se lako. Ne plaši se da kaže svoje mišljenje, čak i kada se kosi sa mišljenjem drugih. Uvek će biti na strani koja je ispravna, ma kako bilo teško, buni se i kad treba i kad ne treba.

Vodolija je najbolji prijatelj, savetnik, rame za plakanje, podrška. Uvek je tu za svakog, ali nekad i preteruje u pomaganju drugim ljudima. Vodolije su posmatrači, prognozeri. Ne vole kad se nešto ne dešava brzo jer su nestrpljive po prirodi. Život bez stresa i užurbanosti za njih kao da nije život i zato nehajno ili namerno, zanemare i neke bitne stvari.

Ako ste statični, ovaj znak će Vas zaobići u širokom luku. Samo ako ste osoba puna ideja, akcije, energije, samo tada možete da joj parirate. Inače, biće težak svaki odnos. Staviće Vam do znanja da niste na istim talasnim dužinama, ne brinite. Vodolija je efikasna i odgovorna uvek. Sigurno neće zabušavati, ali mora imati slobodu da posao uradi na svoj način.

Ukoliko imate šefa Vodoliju, to je odlično. On će Vam postaviti ciljeve, ali neće Vam govoriti kako to da uradite. Važno je da poštujete rokove, da stalno unosite neke novine da biste napredovali. Šef Vodolija može biti i dobar prijatelj, ali mu je zato teško i da bude dobar autoritet. Zato je idelan timski igrač. Ne podnosi autoritet, pa je bolji šef nego radnik, a najbolje je da radi samostalno. Odlični su treneri, programeri, političari, pisci, novinari…

Vodolija teško ulazi u brak, pre svega jer je avanturista koji voli nepoznato, a boji se da brak može da limitira mogućnosti. Morate biti i prijatelj i partner u isto vreme ovoj osobi. Vodolija se najbolje slaže sa Strelcem, Vagom i Blizancima, a loše joj „ide“ sa Lavom i Bikom.

Izvor: mondo.rs