Zarobljen na Kubi sa još 30 Srba: Renato spasao na desetine života, sad njemu treba naša pomoć

Jedan od najhumanijih Beograđana, Renato Grbić, koji je spasao na desetine davljenika sa Pančevačkog mosta, sa još 30 zemljaka nalazi se na Kubi i moli za pomoć.

On je putem Instagrama uputio apel Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću da pomognu našim građanima.

– Apel Vladi Srbije i predsedniku da pomogne našim građanima koji su se zadesili ovde i koji vape za pomoć jer je i ovde već kritično a nemaju sredstava za dalje a ujedno nemaju gde da spavaju jer Kubanci ne žele da izdaju sobe. Siromašna zemlja gde se čekaju redovi za hranu i sve ostale potrepštine, a za kratko vreme ni toga neće biti. HOĆEMO U SVOJU ZEMLJU JER DRUGE NEMAMO – napisao je Grbić.

Inače, avioni Er-Srbije krenuli su po naše građane koji se nalaze u Francuskoj i Holandiji. Ovu informaciju objavila je Er-Srbija na svojoj Fejsbuk stranici. Autobusi su stigli i čekaju srpske državljane koji su se zatekli u zemljama Evrope i po koje je Vlada Srbije poslala poseban avion kako bi ih evakuisala.

U Srbiji je do 8 časova 21. marta 2020. godine registrovano ukupno 149 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 21. marta 2020. godine testirani su uzorci 38 osoba od kojih je 14 pozitivno i 24 negativno na novi korona virus.

Izvor: kurir.rs