Žarko Laušević se u Srbiju vratio na velika vrata, a malo ko zna da je njegova žena bila deo kultne serije koja je zaludela svet

Žarko Laušević već dve decenije živi u Americi, gde se preselio 1999. godine posle teškog životnog razdoblja. U tom periodu proslavljeni glumac se povukao iz sveta glume, a publika u Srbiji nije imala priliku da ga vidi u novim projektima sve do 2015. godine.

To je ujedno bio prvi Žarkov dolazak u Beograd, nakon 16 godina, radi snimanja filma, a od 2017. godine glumac je sve češće u srpskoj prestonici jer snima nove serije i filmove, a ne krije da slobodno vreme van seta koristi za šetanju ulicama i istraživanje grada.

„Teško mi je da odgovorim šta me najviše raduje da radim dok sam ovde, ali volim da otkrivam Beograd ponovo“, rekao je slavni glumac i odgovora da li je otkrio nešto novo što mu se posebno svida: „Dopada mi se mnogo toga. Video sam da se grad dosta izgradio i da ima dosta novih građevina“.

U poslednje dve godine Laušević je angažovan na nekoliko projekata. Za brilijantnu ulogu Aćima Katića u seriji „Koreni“ već je dobio na gradu za najbolju mušku ulogu na Festivalu drama i serija, dok ništa manje važne nisu i njegove uloge userijama „Pet“, „Državni službenik“ i „Crno sunce“. lako vim filmskim ostvarenjima poput „Volja sinovljeva“ i „Aleph“ i sve više vremena boravi u Srbiji, Žarko otkriva da još nema ambiciju da se vrati na pozorišnu scenu.

„Još živimu Americi, tako da mi je teško da igram predstave. Dolazim u Srbiju po zakazanom projektu koji je unapred isplaniran i imam neki striktno utvrđen raspored. Zato još ne razmišljam o pozorišnim projektima“, iskren je Laušević.

U Americi glumac živi sa suprugom Anitom, s kojom je u dugogodišnjem braku. Kako ne voli mnogo da otkriva detalje iz privatnog života, malo je poznato da je njegova supruga takođe deo filmskog sveta. Anita je profesionalna šminkerka, a godinama je radila na snimanju serije „Seks i grad“ Takođe, bila je angažovana za snimanje filma „Spiderman 2“, a sarađivala je sa Leonardom Dikaprijom i Kejt Vinselt. Laušević priznaje da mu je upravo supruga najveća podrška i da se često s njom savetuje oko posla.

„Normalno je da se savetujem s njom oko svega. U braku se ljudi konsultuju oko dece, posla, nabavke, šta kuvati, pa ponekad pričamo i o filmu“, kroz osmeh objašnjava Laušević.

„Bavila sam se raznim teškim poslovima ne bih li svojoj porodici pomogla da preživi“, rekla je jednom prilikom Anita o svojim počecima.

Izvor: kurir.rs