Zapadu ne odgovara da jedna mala Srbija ima najboljeg na svetu – Nikola Pilić bez dlake na jeziku

Čuveni hrvatski stručnjak Nikola Pilić je za „Glas Srpske“ govorio o statusu koji Novak ima na Zapadu u odnosu na svoje najveće rivale.

„Zapadnom mejnstrimu ne odgovara da jedna mala Srbija ima najboljeg na svetu. Zato Federera i Nadala dižu u nebesa, a Nole zaslužuje mnogo više. Takav nepravedan odnos je Đokovićevo „gorivo“ u zadnjih desetak godina“, smatra Nikola Pilić.

Hrvatski stručnjak savetuje Novaka da prihvati učešće na US openu.

„Ne znam da li je Novak već odlučio o nastupu u Njujorku. Ukoliko može da trenira svaki dan i ima mogućnost da se za mečeve priprema na pravi način, onda bih mu savetovao da učestvuje na US openu. Mada, pitanje je šta će se sve dešavati u narednih mesec dana, jer u Americi još vlada haos kada je reč o epidemiji korone, koja dnevno odnese više od 1.000 života“, kaže Pilić, koji smatra da bi Novak bio apsolutni favorit za titulu na tom turniru.

„Da, Novak je veliki favorit, ali to ne znači da će pehar i osvojiti. Morate ‘vezati’ dve dobre sedmice, ne smete imati ‘crni dan’. Svašta se može desiti, nema garancija za bilo šta“, kaže Pilić.

Izvor: kurir.rs