Zaboravljena namirnica koja obnavlja štitnu žlezdu, žuč i jetru

Crna rotkva je pomalo zaboravljena hrana koja je izuzetno zdrava i koristi se za lečenje raznih vrsta bolesti. Postoje mnoge pozitivne osobine koje dobro deluju na probleme štitne žlezde, kao i u borbi protiv slabe probave. Za ovu hranu se kaže da je i odličan laksativ jer su njegova svojstva veoma efikasna.

Crna rotkva može uveliko da poboljša vaše zdravlje, ali može da obnovi i kožu. Osim toga, rotkvica vam može pomoći da uklonite sve štetne supstance iz tela, ali i da se borite sa bolovima u stomaku. Ne treba se zaboraviti ni na pozitivni efekat rotkve na jetru jer ona čisti i pomaže u poboljšanju njenih funkcija. Bogat je vitaminom C i različitim antioksidantima i hranljivim sastojcima.

Da biste bolje iskoristili sve prednosti crne rotkve, pripremite je prema sledećem receptu: 4 manje rotkvice, manji komad rendanog đumbira, 4 kašike meda, 4 ceđena limuna i 50 ml vode.

Stavite sve sastojke u mikser i pomešajte ih. Kada dobijete gustu smesu, stavite je u staklenu posudu i dobro je zatvorite. Uzmite jednu kašiku 3-4 puta dnevno tri nedelje i popijte dva litra vode dnevno kako biste u potpunosti iskoristili dobre osobine crne rotkve.