Za vozače to je prizor kao iz noćne more: Automobili „očerupani“ na parkingu

Prizor automobila na klocnama sve češće viđa se i u centru grada.
Stara fora iz devedesetih, da vam „očerupaju“ automobil na parkingu, ponavlja se u Beogradu. Policija uspeva da rasvetli više od polovine takvih krađa.

Za vozače to je prizor kao iz noćne more. Šteta nije mala, ali u tom trenutku vozači shvataju i da su ostali bez sopstvenog prevoza, dok žure s jednog mesta na drugo, sa ključevima u rukama, ali bez točkova jer su „pobegli“.

Često se kradu gume, pa automobil završi na klocnama, ali dešava se da nestane i akumulator, radio aparat, i naravno – vredne stvari koje ste ostavili u automobilu.

Zanimljivo je da se ove operacije slobodno izvode na ulicama, pred ljudima i drugim vozačima, koji se verovatno i uplaše kada vide lopove, pa se sklone i puste ih da na miru završe „posao“.
– Sa automobila izvršioci najčešće kradu akumulatore, radio, točkove sa felnama i zvučnike. Od početka godine u Beogradu je prijavljeno 15 krađa delova sa vozila, a od tog broja više od polovine je rasvetljeno – kažu za Telegraf u MUP.

Inače, nedavno je jedan Dorćolac postavio fejsbuk status o ovoj pojavi, a malo se i našalio od muke. Usledila je lavina komentara, a neki prijatelji su postavljali fotografije očerupanih vozila iz drugih delova grada.


– Naivno sam mislio da se ovakve stvari dešavaju samo u Bronksu, ili u zabačenim i mračnim delovima grada. Komšije ništa nisu videle ni čule stoga mislim da su ovo izveli mehaničari Renault Formula 1 tima ili možda Wiliams ili Red Bull Racing tima, s obzirom da je brzinski i profesionalno izvedeno. Alal vera, majstori, i dobrodošli u favele – napisao je.

Izvor: telegraf.rs