Za više goriva u rezervoaru: Kako da slažete brojač na benzinskoj pumpi

Benzinske pumpe su pronašle metode da udare po džepu klijenata, a ove informacije dele sve veći broj vozača. Pitanje je da li je količina goriva koja je natočena u rezervoaru odgovarajuća za onu koja se plaća, a to se može odrediti samo sa visokopreciznim aparatom. Teško da postoji vozač koji barem jednom nije sumnjao u iskrenost trgovaca gorivom.

Na taj način, ključno pitanje je da li benzinska pumpa može pumpati više goriva od brojača brojila. Prema nekim teorijama ovo je potpuno izvodljivo, ako neko zna kako da sipa.

Instinktivna logika odmah upućuje na sadržaj creva, posebno ako je duže. Kada se završi punjenje, neki vozači skoče na njega u nadi da će istisnuti poslednje kapi iz „pištolja“ u rezervoar. Nije neophodno napomenuti da to nije kompenzacija jer se prevare mere u litrima, a ne u uzorcima kao za parfem.

Međutim, postoji drugi način, koji se zasniva na tehničkoj karakteristici benzinskih stanica. Svaka od njih ima brojač različitih tipova konstrukcije. Sličnost između njih je to što se gorivo čita pod pritiskom pomoću rotirajućeg točka. Sistem je dizajniran za najbrže opterećenje. Pritiskom na sve strane, „okidač“ pištolja na pumpi praktično ubrizgava gorivo u grlo rezervoara, da se sledeći kupac ne zadržava.

Gorivo se može polako točiti. Ako se „aktiviranje“ pištolja pritiska nesigurno, benzin ili dizel neće se prosuti u rezervoar sa snažnim mlazom, već polako. Pošto pumpa radi pod visokim pritiskom, deo goriva teče duž rotirajućeg točka.

Vozači koji praktikuju ovu metodu tvrde da ako je pravilno koriste, svako može da dobije oko 300 mililitara goriva na svakih 10 litara više od plaćenog. To čini bonus od oko 2 litra rezervoara od 60 litara.