Za sreću i prosperitet čuvajte ovu biljku u kući

Bambus je idealna biljka za poboljšanje feng šuija u vašem domu. Ova biljka simbolizuje mudrost prilagođavanja i prema feng-šuiju je veliki zaštitnik u teškim vremenima. Za Kineze, to je simbol snage, izdržljivosti i otpora. Bambus, ne zahteva mnogo pažnje, pa je odličan za ljude koji su zauzeti.

Biljke u domu igraju posebnu ulogu u kompenzaciji, uglavnom na negativnoj energiji, i uvek bi trebale biti dobro negovane i zdrave, jer će uvenute biljke imati suprotan efekat.

Bambus daje mnogo, bez mnogo brige i pažnje. Jedan od razloga zašto je popularan je jednostavno održavanje. Ne zahteva veliku količinu svetlosti i ne treba da bude direktno izložen sunčevoj svetlosti. Da bi se održala dovoljna količina vode, može se uzgajati u zemlji.

Prema feng šuiju, postoje sobne biljke koje donose mnoge koristi u životni prostor, a jedna od njih je bambus. On donosi prosperitet i sreću onima koji ga drže u svom domu. Takođe je izuzetno korisno da se postavi u radnu sobu, kancelariju ili blizu mesta gde se čuva novac.

Bambus je simbol dugovečnosti i dobrog zdravlja. Nosi pozitivno Či u dom, i veruje se da je delovanje bambusa pozitivnije kada je prisutno u obliku više stabljika. Najbolje mesto za skladištenje bambusa je pravac istoka ili jugoistoka.