Za Federera i Đokovića ne važe ista pravila: Evo šta se desi kad Rodžer pogodi skupljača loptica (VIDEO)

Teniski svet je i dalje u neverici posle odluke US Opena da diskvalifikuje najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića nakon što je tokom meča sa Pablom Karenjom Bustom slučajno pogodio lopticom liniskog sudiju. Pravila u tim situacijama očigledno mogu proizvoljno da se primenjuju, a odluka US opena bila je najgora moguća – diskvalifikacija.

Imali smo primer već u Njujorku pre desetak dana, kada je slovenački teniser Alijaž Bedene samo opomenut nakon što je pogodio kamermana lopticom. Kamermani i skupljači loptica su u istom rangu kao i sudije kada je u pitanju pogađanje lopticama, ali je Bedene imao sreću da je pogodio normalnog čoveka, koji nije pravio dramu i prihvatio je da je slučajno pogođen.

Sličnu situaciju imao je pre nekoliko godina i Rodžer Federer na Australijan openu, kada je pogodio skupljača loptica u glavu. Ipak, on tada nije ni opomenut.

Diskvalifikacija nije ni razmatrana, dok je kod Novaka bila potpuno drugačija situacija.

Iako Đoković nije lopticu udario punom snagom, već je želeo da je vrati skupljačima koji stoje iza terena, slučajno je pogodio u glavu sudiju, koja je zatim imala svoj „oskarovski šou“. Nakon toga, organizatori turnira su posle rasprave od 10 minuta odlučili da diskvalifikuju Novaka.

Prisetite se sada kako je izgledalo kada je Federer pogodio dete pored terena, a ne ženu od 50+ godina i kako se nakon toga samo nasmejao i nastavio da igra, bez ikakvog upozorenja.

Izvor: telegraf.rs