Vuk Kostić je glumio u ovoj kultnoj seriji kao dečak: Imao je plavu kosu i sigurno ga ne biste prepoznali (FOTO)

Danas se može pohvaliti ozbiljnom glumačkom karijerom koja broji veliki broj filmova i serija, a oprobao se i kao producent.

S obzirom na to da će ove godine napuniti 40. lepo je videti kako su izgledali njegovi početci u nekim od svojih prvih uloga koje je ostvario na televiziji. Naime, on se kao dečak pojavljuje se u seriji “ Otvorena vrata“. Ipak, iako je tada imao samo 16 godina ovo nije bila njegova prva uloga. Vuk je ranije igrao i u nekoliko filmova. Kada se pojavio u pozorišnom komadu Dušana Kovačevića „Sveti Georgije ubiva aždahu“ u Ateljeu 212 imao je samo šest godina.

Već tada se videlo da će gluma biti njegov životni poziv i da poseduje neosporan glumački talenat na kome je radio još od malih nogu.

Vuk je talenat za glumu nasledio od tate i dede. Njegov otac Mihajlo Kostić Pljaka bio je poznati filmski i pozorišni glumac, dok je deda Nestor bio jedan od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju.

Na Fakultet dramskih umetnosti Vuk se upisao posle trećeg razreda gimnazije, a diplomirao je 2001. godine. Pre završetka studija dobio je glavnu ulogu u filmu Srdana Golubovića „Apsolutnih sto“, kojom je skrenuo pažnju na sebe.

Izvor: pulsonline.rs