Vujadinu komadi leda izrešetali krov kuće: Grad je sve uništio, nemam gde da budem sa porodicom (FOTO)

Grad koji se juče oko 15 sati sručio na sjeničku opštinu pričinio je veliku štetu seoskim domaćinstvima a najgore je prošlo domaćinstvo Vujadina Rakonjca u selu Bogačiće, Mesna zajednica Vapa.

– Krov na kući je izrešetan, nije ostao ni jedan jedini crep da nije razbijen. Sve mi je uništeno, večeras nemam gde da zanoćim sa porodicom. Izrešetan je i krov na štali, velika parčad leda povredila su krave – ispričao nam je juče vidno uznemireni Vujadin.

I skoro sat posle nevremena njegovo dvorište i dalje je bilo belo od leda, tokom nevremena padali su, kaže, komadi veliki kao kokošije jaje.

– Grad je padao skoro pola sata. Stoka mi je bila na pašnjaku, istrčao sam da spasavam krave, umalo i sam nisam stradao… Kad sam krave uveo u štalu, nije bilo vajde, veliki komadi leda proletali su kroz krov. Bilo je strašno, nezapamćeno, strahota – kaže Vujadin.

Po rečima Voja Trmčića, zamenika predsednika opštine Sjenica koji je na terenu, str.dalo je 50-tak domaćinstava na potezu Boguti – Bogačiće – Gornja Vapa.

-Gde god je na kućama bio crep on je porazbijan, izrešetan, šteta je velika, stradali su krovovi na štalama… Bojimo se novih padavina – kaže Trmčić.

U domaćinstivima u kojima su str*ali krovovi meštani sinoć su pokušali da kuće pokriju najlonom ili ceradama, da nekako prenoće a da se danas snalaze za crep.

Izvor: kurir.rs